Algemeen

Welkom op de deelsite van de SNMH over het Peter Benoitpark.

Op 4 september 2019 lanceerden we het grote nieuws dat de huurders van het Peter Benoitpark zullen moeten verhuizen door de renovatie van de appartementsblokken.

De SNMH voorziet dat tussen nu en maart 2021 er 40 tot 45 gezinnen uit PBP moeten verhuizen. Zij zullen allemaal een voorstel krijgen van de SNMH. Een terugkeer naar het PBP wil de SNMH vooraf niet uitsluiten maar volgens de mogelijke planning zal een terugkeer voor de eerste verhuizers pas na 6 jaar eventueel mogelijk zijn.

De SNMH voorziet dat een aantal bewoners van het PBP kunnen verhuizen naar Baenslandstraat, Kriekepitte en de VTS-site. Dit zijn nieuwbouwprojecten die worden opgeleverd in de loop van 2020. Het zijn in elk geval opties die de SNMH wil aanbieden naast andere woningen van haar patrimonium. Een patrimonium dat intussen meer dan 1800 entiteiten telt en waar er jaarlijks een 100-tal verhuisbewegingen gebeuren. De SNMH maakt zich sterk dat de periode van twee jaar van nu tot 2021 moet volstaan om één blok van het PBP te ontruimen.

In samenspraak met de architecten is op basis van technische overwegingen begin oktober 2019 beslist dat de blauwe blok eerst zal gerenoveerd worden. Dit betekent dus concreet dat de huurders uit deze blok +- in najaar 2020 zullen verhuizen. Tegen februari volgend jaar moet er meer duidelijkheid zijn over de fasering.

We vinden het belangrijk dat de betrokken huurders steeds mee op de hoogte worden gehouden, daarom zal maatschappelijk werker Aya een tijdelijk sociaal kantoor in Peter Benoitpark 21 open houden. Aya doet ook individuele huisbezoeken bij de huurders van Peter Benoitpark om alles rustig te bespreken.

In het menu links kan je ook steeds de correcte en recentste communicatie vinden, je vindt er ook handige documenten zoals de verhuisbrochure.