Uitbreidingsnieuws: Sint-Rochushof

De SNMH heeft deze zomer niet stil gezeten! We hebben 12 appartementen in Sint-Rochushof overgekocht van OCMW Sint-Niklaas. In het centrum van Sint-Niklaas, op wandelafstand van het station, ligt tussen de Mercatorstraat en de Klein-Hulststraat de Sint-Rochussite, ruim een halve hectare groot. Sint-Rochushof is een verlaten klooster- en schoolsite in het hart van onze gemeente. De appartementen zijn gebouwd in 2010. De hele site is toen een aantrekkelijke mix geworden van kleine koopflats, koopwoningen voor jonge gezinnen, sociale huurflats voor bejaarden en een kindercrèche. Alle huidige huurders van de 12 appartementen kregen bij ons een nieuw sociaal huurcontract. Hiermee neemt de SNMH de verhuring over van Zorgpunt Waasland.
Om de overgang vlot te laten verlopen, had onze sociale dienst al ruim op voorhand wat huisbezoeken gedaan om de huurders gerust te stellen en hun vragen te beantwoorden. Zo kenden ze onze werking al en waren ze al vertrouwd met de sociale dienst.
Iedereen kan trouwens gerust eens zelf door de site wandelen: want de voormalige speelplaats werd omgevormd tot een groen en verkeersarm binnenplein met behoud van de bomen. Aan de rand van deze ontmoetingsplaats staan fietsenbergplaatsen en carports met groendaken. Dwars door het binnenplein is een nieuwe openbare voetgangersverbinding gecreëerd.
Nog een leuk weetje: op de hoek van dit plein ligt een pand dat volgend jaar door de SNMH zal worden afgebroken en waar nieuwe appartementen zullen worden gebouwd. Je ziet…de SNMH blijft investeren in uitbreiding!

Vorig NieuwsberichtOpenbaar domein op de Vakschoolhof-site!
Volgend Nieuwsbericht+16 in Nieuwkerken