Inschrijvingen

Meer informatie over uw inschrijving

 

 

Praktisch

Om een sociale woning te kunnen huren, dien je ingeschreven te zijn op de wachtlijst. Hiervoor moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De voorwaarden om je te kunnen inschrijven vind je terug op de website van de VMSW.

Als je voldoet aan de voorwaarden kan je het inschrijvingsformulier op deze link downloaden of afhalen tijdens de openingsuren op kantoor. Je moet het inschrijvingsformulier volledig invullen en laten ondertekenen door alle meerderjarige kandidaat huurders.
Samen met het correct ingevuld inschrijvingsformulier, hebben wij volgende documenten nodig om uw inschrijving te vervolledigen:
  • Bij bezoekrecht of co-ouderschap hebben wij het vonnis nodig.
  • Bij invaliditeit +66% hebben wij een attest nodig. Indien er nood is aan een aangepaste woning voor rolstoelgebruik moet dit vermeld te worden.
Wanneer je voldoet aan de gestelde voorwaarden en je wil ingeschreven worden, dan vul je het inschrijvingsformulier in. Samen met een kopie van identiteitskaart mag je dit doormailen naar inschrijvingen@snmh.be of ons bezorgen via post/zelf in onze brievenbus stoppen, ons adres is William Griffithstraat 92 te Sint-Niklaas. Opgelet: bij inscannen graag een pdf-formaat en geen foto! Heb je een vraag over het inschrijvingsformulier dan kan je op bovenvermeld emailadres informatie verkrijgen of je belt even naar 03/780.58.47.

Vervolg

Hoe gaat het verder?
  • Nadat we je inschrijving ontvangen hebben, krijg je een bewijs van jouw inschrijving. Hierop staat je persoonlijk dossiernummer vermeld. Met dit nummer kan je vanaf 1 oktober 2019 jouw dossier nakijken en zien welke nummer je hebt op de wachtlijst via het register en kan je al jouw voorkeuren consulteren en zelf aanpassen.
  • Je inschrijving is twee jaar geldig. De maatschappij zal je tijdig verwittigen voor de actualisatie van je dossier. Je dient tijdig te reageren op dit verzoek tot actualisatie anders wordt je geschrapt uit het register.
  • Het is belangrijk dat je elke adreswijziging of verandering in je gezinssituatie binnen de maand doorgeeft.
  • Je inschrijving wordt geschrapt als je 2 maal een toegewezen woning weigert of als je niet tijdig reageert op de toewijzing van een woning die beantwoordt aan de opgegeven keuze.

Wachttijden

Eens men ingeschreven is, kan men enkel afwachten. De wachtperiode kan sterk variƫren en is afhankelijk van de keuze van het type woning en de gegeven voorkeur. Hoe beperkter de voorkeur, des te langer de wachttijd.